top of page

Kan lite pyssel göra livet bättre?

Som barn älskade jag att göra ”från-prick-till-prick”, att med pennans hjälp sammanlänka punkt efter punkt tills en bild kliver fram. När jag som förälder nu, många år senare, får möjligheten att återuppleva denna aktivitet märker jag att mycket av glädjen och tillfredsställelsen över att få se det färdiga resultatet finns kvar.

 

Men det är inte förrän ganska nyligen som har jag insett vilka likheter ritpyssel som detta har med det arbete man gör tillsammans i livscoaching. Det kanske låter märkligt, men följ med mig genom denna tvåminutersläsning så ska jag förklara!

 

Som människor föds vi in i ett liv här på jorden och med oss har vi varje egenskap och känsla som finns. Vi växer upp i en värld som är med och formar våra tankar och övertygelser om oss själva och andra, vilka i sin tur påverkar hur vi lever våra liv, hur vi mår och de val vi gör. Under vägens gång drar vi slutsatser om vilka egenskaper i oss som är bra och vilka som är mindre bra och utifrån händelser i livet och saker vi möter i vår omgivning bestämmer vi oss för att vissa delar av oss själva är mer okej att visa upp än andra.

 

Men det är vår medfödda rättighet och ligger i vår natur att uppleva oss själva i vår helhet, att återta de delar som vi har åsidosatt, hållit tillbaka eller dömt. Alla egenskaper och delar av oss, även de vi har svårt att vara med och acceptera eller ens knappt vet att de finns, behövs och har ett syfte och en uppgift i våra liv. (Och det vi har svårt att vara med i oss själva har ju en tendens att ändå kika fram, ofta när tajmingen är som sämst eller när vi minst anar det.) Nyckeln är att förstå budskapen de håller till oss och finna gåvorna som finns där.

 

Det är här integrativ coaching, den typ av livscoaching jag har med mig och arbetar utifrån, kommer in i bilden. När vi lär oss känna igen, lyssna till och lära av det som vi på olika sätt upplever hindrar oss i vardagen blir detta något vi kan använda till vår fördel, något som istället hjälper oss i livet och som för oss närmare våra drömmar och mål. Precis som vid ”från-prick-till-prick” blir de vi är mer hela och vår livsupplevelse rikare när alla delar av oss bjuds in och får vara med.


Det är min fulla övertygelse att vi alla har de svar vi behöver inom oss men det är också min erfarenhet att vårt inre kan bli tydligare för oss när det speglas av någon annan i ett tryggt och tillåtande rum. Är du nyfiken på hur det kan vara att kliva in i ett sådant rum? Varmt välkommen att boka ett kostnadsfritt inledande samtal utan förbindelser här via hemsidan och få en känsla för hur livscoaching kan berika just dig där du är i ditt liv. Jag arbetar online via video och e-post, på svenska och engelska.


I värme,

Karolina15 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page