top of page

Vi är här tillsammans för att lyfta varandra

Uppdaterat: 7 nov. 2023

När jag startade mitt företag, Consonance Communication, var den fråga jag oftast fick "Så på vilket sätt är du bättre än alla andra?". Frågan kom i olika klädnader, men dessa var alla varianter på ett tema: "Varför ska en kund välja dig framför någon annan?" eller "På vilket sätt sticker du ut jämfört med andra inom ditt område?" Och dessa frågor är viktiga. Självfallet måste man få bli bekant med den nytta och behållning som kan komma med den här sortens samtal inför att man bokar ett. Innan man överväger att ta kontakt måste man få en känsla för om jag är någon man tror att man kan lita på. Och man måste få veta om jag faktiskt kan vara till hjälp i deras liv eller inte. Och om du som läser detta väljer att fortsätta läsa, så hoppas jag kunna svara på just dessa saker i detta blogginlägg. Mitt livssyfte och en stor glädje för mig är att få hjälpa människor må bättre i sig själva och i sina relationer med andra, och det verktyg som jag använder och arbetar med är vår kommunikation. Ordet ”konsonans” (consonance på engelska) betyder att ljuda tillsammans (till skillnad från att vara i dissonans med varandra), och översatt till mänskliga relationer handlar detta om att använda våra ord och vår förmåga att lyssna på ett sätt som skapar mer harmoni, kontakt och förståelse – i oss själva och gentemot andra. Jag hjälper människor navigera i sin kommunikation med andra när det finns behov för det. Det kan vara att man önskar nå läkning och förståelse i en relation man har med någon i sitt liv, där det känns svårt, smärtsamt eller ansträngt att samtala med varandra. Det kan vara att man längtar efter mer kontakt, djup, meningsfullhet eller integritet i sina relationer med andra. Det kan vara en önskan att hitta och stå stadigt i sina ord när man pratar med - eller inför - människor i allmänhet. Det kan också vara så att man upplever ett behov av att börja prata med sig själv på ett snällare, mer kärleksfullt sätt, men inte vet hur man ska börja. Eller något däremellan.


För att vara helt ärlig så tror jag att frågan "På vilket sätt är du bättre än alla andra?" speglar mycket det som samhället vill lära oss och det vi har tränats i att tänka, nämligen "Ni måste jämföra er med andra och ni måste tävla med varandra." Och fullt medveten om risken att jag kan förlora potentiella kunder så vill jag ändå säga att jag inte är här för att göra någotdera. Jag har haft tillräckligt av den varan i mitt liv. Eller, jag har alltid varit lite för mycket av en mjukis för att vara riktigt bra på att tävla, men jag har definitivt haft min beskärda del av att jämföra mig med andra människor. Och det vill jag inte göra längre. Den sanning som finns i mitt hjärta är att vi är i den här upplevelsen som kallas Livet tillsammans för att lyfta varandra. Så det som gör mig unik inom mitt område, gissar jag, är vad mitt eget liv har förberett mig för och som jag tror kan vara till hjälp för andra. Jag kommer med den uppsättning verktyg och de kunskaper och färdigheter som jag har samlat på mig genom utbildning, genom träning, genom att ha haft otaliga samtal i mitt privatliv och i jobbet, genom att jag är en partner och förälder, genom att bära en livsryggsäck där kultur, land, språk och tro skiljer sig från några av de närmaste människorna i mitt liv (och i det en vetskap att det här inte alltid är så lätt att navigera i), genom många välsignade möjligheter att få vara en hållare för andra människor och genom lika många helande och starka upplevelser av att andra har varit en hållare för mig.

När någon bokar ett samtal med mig så är det allra viktigaste för mig att erbjuda ett tryggt rum där man får komma som man är och prata om det som känns viktigt för en.

I mitt eget liv har jag förmodligen gjort alla kommunikationsfel man kan, men jag har också lärt mig mycket av dem, och jag dömer ingen. Jag finns helt enkelt och bjuder in det som behöver lyftas och adresseras och som kan vara till hjälp för den personen där och då i det de längtar efter och önskar. Jag tror verkligen att allt som händer i livet, det goda och det dåliga, håller en möjlighet för oss att lära känna oss själva - och ibland också varandra - på ett djupare plan, och att detta är det plan där kärlek och medkänsla, empati och kontakt finns. När saker är smärtsamma eller när våra relationer i livet bringar växtvärk, kan detta vara svårt att ta in. Men jag tror att när vi tillåter oss själva att ta ett steg tillbaka och se saker som de är, för detta ofta med sig en gåva, och denna gåva kan också komma i olika klädnader, varav några är helande, kontakt, förståelse, lättnad, tillit och glädje. Jag arbetar online över hela världen via video och e-post, på svenska och engelska, och samtal bokas via denna hemsida, www.consonancecommunication.com. Om det här är något du känner dig kallad att prova, ser jag med glädje fram att samtala med dig. Och om du känner någon som du tror skulle kunna ha nytta av ett samtal och om det känns rätt, så dela gärna detta inlägg med dem. I värme och tacksamhet, Karolina


12 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page